Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Två unga forskare tilldelas Assar Gabrielssons pris

  [2016-04-21] För första gången delar stiftelsen Assar Gabrielssons fond ut pris till två forskare i medicin. Pristagarna Anna Staffas och Rebecka Arnsrud Godtman har bedrivit viktig cancerforskning som rönt stort intresse. Prissumman är 100 000 kronor per person.

 • Magnetkameraundersökning kan bli framtidens prostatacancertest

  [2015-05-18] En metod där traditionella PSA-tester kombineras med magnetkameraundersökning av prostatan upptäcker betydligt fler cancerfall och ökar screeningens träffsäkerhet. Det visar en delstudie i världens största forskningsprojekt om prostatacancer. Nu ska metoden testas på 40 000 män i Göteborg.

 • Svensk modell för PSA-testning har liten effekt på dödligheten

  [2015-01-22] Den spontana PSA-testning som de senaste decennierna tillämpats i Sverige har bara haft en marginell effekt på dödligheten. En organiserad screening fokuserad på de som har mest att vinna skulle däremot minska risken att dö i prostatacancer med över 40 procent. Det visar studier vid Sahlgrenska akademin.

 • Jan-Erik Damber och Karin Welén får bidrag från SSF

  [2014-11-20] Jan-Erik Damber och Karin Welén vid avdelningen för urologi medverkar i ett stort forskningsprojekt som får mångmiljonanslag från Stiftelsen för strategisk forskning

Fler nyheter...

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2007-01-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://urology.gu.se/Aktuellt/
Utskriftsdatum: 2018-12-16